Mit kezelünk? Mozgásszervi problémát, fájdalmat gyógyítunk manuálterápiával, gyógytornával

Fej

Fejfájás,állkapocsproblémák, fülzúgás és szédülés kezelése manuálterápiával, craniomandibuláris terápiával.

bővebben

Nyak

A nyaki panaszok manapság nagyon gyakoriak, elsősorban az irodai ülőmunkát végzők körében. A nyakfájdalom sokszor jár fejfájással illetve vállba, karba sugárzó tünetekkel. Gyógytornával, manuális terápiákkal a nyaki problémák hatékonyan kezelhetők.

bővebben

Váll

Rendelőnket gyakran keresik fel vállpanaszokkal, a vállfájdalom okai különbözőek lehetnek. Sokszor találkozunk konditermes edzés során történt túlerőltetéssel, ízületi gyulladással, befagyott vállal, rotátorköpeny izmainak sérülésével. Az izmok lazítását trigger pont terápiával,masszázzsal, a tartós javulást pedig célzott, izomerősítő gyógytorna gyakorlatokkal segítjük elő.

bővebben

Mellkas

A mellkast érintő problémák lehetnek: bordatörés és mellkasi-háti fájdalom. Manuálterápiával, gyógytornával jól kezelhetőek a panaszok.

bővebben

Háti szakasz

Rendelőnkben gyógytornászaink komplex kezelést nyújtanak a háti szakaszt érintő panaszokra. Hátfájdalom esetén több probléma állhat a háttérben. Alapos vizsgálatot követően fájdalomcsillapító kezelést, izomlazító masszázst, trigger pont terápiát illetve mélyizom-erősítő tréninget alkalmazunk.

bővebben

Hasi terület

Ismétlődő, erőteljes erőkifejtéskor vagy hirtelen trauma következtében gyakran sérül a hasi, alhasi régió. A lágyéksérv kezelését célzott terápiával és speciális gyakorlatokkal végezzük.

bővebben

Kéz

A kéz esetén sokféle sérüléssel találkozunk. Előfordulhat törés, ficam, pattanó ujj, Dupuytren kontraktúra, ízületi gyulladás, hyperextenziós sérülés.Terápiás célunk a fájdalomcsillapítás és a jó kézfunkció minél előbbi visszaszerzése.

bővebben

Alkar

Az alkarcsonttörés vagy túlterheléses sérülések jelenthetnek problémát ezen a területen. Tapasztalt gyógytornászaink segítenek a gyors gyógyulásban.

bővebben

Könyök

A túlterhelés következtében kialakult teniszkönyök, golfkönyök okozta fájdalmak gyors csökkentése manuálterápiával, kinesio tape kezeléssel és gyógytorna gyakorlatokkal.

bővebben

Felkar

Felkarcsonttörés és izomeredetű panaszok kinesio tape kezeléssel, gyógytornával történő terápiája.

bővebben

Csukló

A csuklópanaszok nagyon általánosak, a hétköznapok során egy rossz mozdulat, vagy túleröltetés miatt a házimunka közben, illetve az irodában a gyakori számítógéphasználat következtében is kialakulhat csuklófájdalom, ínhüvelygyulladás. Rendelőnkben a csuklópanaszok enyhítésére törekszünk fizikoterápiával, gyógytorna gyakorlatokkal, stabilitást elősegítő kinesio tape ragasztással.

bővebben

Lágyék

A lágyékfájdalom egyaránt megnehezítheti a hétköznapi mozgásokat illetve a sporttevékenységet. Kialakulásának számos oka lehet: a comközelítő vagy horpasz izmok húzódása, lágyéksérv.

bővebben

Medence

A medence területén jelentkező fájdalom jellemzően a keresztcsont és csípőcsont közötti ízületből származik. Ez a sacroiliacalis ízületi fájdalom. Rendelőnkben alapos mozgásvizsgálat után manuálterápiás kezeléssel, gyógytornával megszüntethető a probléma.

bővebben

Csípő

A csípőízület nagyon lényges szerepet tölt be a mindennapi mozgásban, legyen az séta, futás, lépcsőzés. Számos probléma okozhat funkciócsökkenést: bursitis, ízületi gyulladás vagy törés. Gyógytornászaink személyre szabott terápiát állítanak fel minden esetben és arra törekszenek, hogy a páciens minél hamarabb visszatérhessen aktív életformájához.

bővebben

Ágyéki gerincszakasz

A derékfájás nagyon gyakori  probléma, melynek különböző okai lehetnek. Ide tartozik a lumbágó, porckorongsérv és egyéb izomeredetű derékproblémák is okozhatnak derékfájdalmat.

bővebben

Fenék

A derék, medence, csípő alapos vizsgálata mindig szükséges a fenék körüli problémák diagnózisának felállításához. A kezelés komplex, állhat manuálterápiából, trigger pont kezelésből, elektroterápiából, gyógytornából illetve kinezio tape kezelésből.

bővebben

Comb

Leggyakoribb problémák a comb elülső részén elhelyezkedő combfeszítő izom és a comb hátsó részén lévő hajlító izom sérülései. Kezelési célunk a fájdalom csökkentése, az izom erejének és rugalmasságának visszaállítása,

bővebben

Térd

A térdfájdalom rendkívül gyakori probléma, idősek és fiatalok egyaránt felkeresik vele rendelőnket.  Alapos mozgásszervi vizsgálatot követően fizioterápiával, gyógytornával kezeljük a térd különféle sérüléseit: szalagsérülés, meniscus-sérülés, iliotibialis-szindróma, porckopás, Schlatter-Osgood szindróma.

bővebben

Lábszár

A lábszár sokféle sérülésre hajlamos mivel ismétlődő terheléssel ( futásssal, ugrálással) erőbehatások érik folyamatosan. A vádlifájdalom, izomhúzódás, sípcsont fájdalom, csonthártyagyulladás jó eredménnyel kezelhetők manuálterápiával, kinezio tape ragasztással, trigger pont terápiával, gyógytornával.

bővebben

Boka

Az Achilles-ín gyulladás, sarokfájdalom, szalagszakadás/instabilitás gyakran kezelt problémák rendelőnkben. A vizsgálat tartalmazza a fájdalom, a mozgástartomány, az izomerő, az egyensúly és a stabilitás felmérését. A kezelés során gyakran alkalmazunk elektroterápiát, maszázzsal kombinált gyógytornát a fájdalom enyhítésére és a stabilitás növelésére.

bővebben

Láb

A lábat érintő problémák rendkívül sokrétűek lehetnek, származhatnak direkt sérüléstől, túlterheléstől vagy lábboltozat süllyedéstől. Lúdtalpat, harántboltozat süllyedést, sarokfájdalmat, bütyökdeformitást, kalapácsujjat egyaránt sikeresen kezelnek gyógytornászaink.

bővebben

GYÓGYTORNA RENDELŐNKBEN SIKERESEN KEZELT GYAKORI PROBLÉMÁK

Gyógytorna rendelőnkben az alapos állapotfelmérést követően személyre szabott, kombinált terápiával, gyógytornával kezeljük a különböző mozgásszervi problémákat. A gerinc illetve egyéb ízületi eredetű panaszoknál, lumbágónál, nyak-,hát-,derékfájdalomnál, csípőpanaszok esetén hatékonyan alkalmazzuk a manuálterápia fogásait. Trigger pont terápiával az izmokat ellazítjuk és gyorsan megszüntetjük a fájdalom gócpontokat. A  rehabilitációs pilateszre épülő  speciális gyógytorna gyakorlatokkal a manuális kezelések hatását tovább fokozzuk, és hosszútávon biztosítjuk a panaszmentességet. Kombinált módszerünk különösen hatékony porckorongsérv esetén. A kinesio taping technikával gyors fájdalom csökkentést tudunk elérni legyen az derék-, hát-, váll-, térdfádalom vagy teniszkönyök. Az általánosabb mozgásszervi problémák mellett olyan panaszokat is kezelünk, melyek esetén nem is gyógytornásztól várná a segítséget. Sikeresen alkalmazzuk a craniomandibuláris terápiát szájzár, fülzúgás vagy fejfájás esetén. 

Nyakfájás, fejfájás, derékfájdalom

A nyakfájás, fejfájás és derékfájdalom leggyakrabban az ülőéletmód, a helytelen...

bővebben

Porckorongsérv, gerincsérv

A porckorongsérv két leggyakoribb tünete a zsibbadás és kisugárzó fájdalom. Nyaki...

bővebben

Teniszkönyök

A teniszkönyök egy gyakori, a fokozott igénybevételtől vagy megerőltetéstől kialakuló...

bővebben

Sarokfájdalom

Sarokfájdalom szinte mindenkinél jelentkezik az élete során. A sarokfájást gyakran...

bővebben

Foglaljon időpontot nálunk!Egyszerű és gyors foglalási rendszer.

foglalás
Foglaljon telefonon! +36 70 329 3970

MIÉRT A BUDAPESTFIZIO?

 • Gyógytorna és manuálterápia magas szakmai színvonalon
 • A Budapestfizio az Ausztrál Fizioterápiás és Pilates Intézet (APPI) magyarországi partnere
 • Gyógytorna, manuálterápia és rehabilitációs pilates egyedülálló kombinációja
 • Jó megközelíthetőség az I. II. és XII. kerület találkozásánál
 • Gyógytorna kellemes környezetben
 • Esti időpontok elérhetőek
 • Online időpontfoglalás

BLOG

Trigger pont terápia, több mint masszázs.

A trigger pont terápia egy olyan specifikus masszázsként jellemezhető, ahol a gyógytornász azokra a pontokra koncentrál a testen, ahonnan  a fájdalom valóban ered. A trigger pontok az emberi test izomszövetében...

bővebben

FILOZÓFIÁNK

Hagyományos gyógytorna, manuálterápia és rehabilitációs pilatesz egyedi kombinációjában hiszünk

Kezeléseinket a gyógytorna, manuálterápia és rehabilitációs pilatesz ötvözésére építjük. Holisztikus megközelítést alkalmazunk, az emberi test egységben való vizsgálata a  legfontosabb. Nem csak arra a területre fókuszálunk, ahol éppen a panasz jelentkezik, hanem az összefüggéseket keressük, az egész struktúrát vizsgáljuk. Egyszerre figyeljük a test statikáját, a medence és a gerinc helyzetét, mozgásait, illetve vizsgáljuk az izmok és kötőszövet állapotát. A kölcsönhatásokra, kapcsolódásokra koncentrálunk, így próbáljuk megtalálni a panasz valódi okát, mely a legtöbb esetben összetett, nem egyértelműen kimutatható. Fontos célunk, hogy a páciens elégedetten távozzon a rendelőből, fájdalommentes, minőségi életet élhessen és mielőbb visszatérhessen az aktív mozgáshoz, sporthoz. Azt szeretnénk, hogy a mozgás öröme idős korban is megmaradhasson

Gyógytornászként mindig a műtét elkerülésére törekszünk. Szeretnénk, hogy minden esetben, legyen szó akár porckorongsérvről, teniszkönyökről vagy térdproblémáról, konzervatív módon, műtét nélkül állítsuk helyre a mozgató szervrendszer helyes működését...

Részletek

MIBEN SEGÍT ÖNNEK A BUDAPESTFIZIO?

Gyógytornász rendelőnket sokféle panasszal keresik fel. Gyakran jönnek sportsérülésekkel, akiknek gyors segítséget nyújthat a kinesio tape ragasztás. Érkeznek irodai munkát végzők, akik  nyakfájdalomra éscderékfájásra panaszkodnak, náluk manuálterápiával és trigger pont terápiával tudunk érezhető javulást elérni. Felkeresnek minket lumbágóval, porckorongsérvvel olyanok is, akik alig tudnak mozogni, azonban néhány kezelés után ismét életvidáman távoznak tőlünk. 

 • Csont-, izom-, ínproblémák, fájdalmak
 • Sportsérülések, műtétek (keresztszalagpótlás, gerincműtét, csípőprotézis műtét) utáni rehabilitáció, gyógytorna
 • Teniszkönyök komplex terápiája
 • Porckorongsérv kezelése műtét nélkül
 • Kismamák számára felkészítő erősítő gyógytorna, szülés utáni rehabilitáció
 • Fájdalomcsökkentés fizikoterápiával, gyógytornával
 • Helytelen testtartás korrigálása
 • Irodai ergonómiai tanácsadás ülőmunkát végzők számára
 • Lumbágó hatékony, gyors kezelése
 • Kinesio tape szakszerű felragasztása

MIBŐL ÁLL A KONZULTÁCIÓ?

 • Mozgásvizsgálat
 •  Fájdalomcsillapítás
 •  Manuálterápia, Fizioterápia, Trigger pont terápia
 • Gyógytorna és mély- masszázsterápia
 • Terápiás gyakorlatok otthonra

Nem volt még soha mozgásszervi vizsgálaton, manuálterápiás kezelésen, gyógytornán? Elmondjuk, mire számíthat.

Részletek 

Rólunk mondták