Rehabilitációs Pilates Oktatói Tanfolyam

A múlt héten végzett az első csapat, aki az APPI három szintű rehabilitációs pilates oktatói kurzusát először végezte el Magyarországon. Az APPI az Ausztrál Pilates és Fizioterápiás Intézet, melynek londoni központjával együtt szervezi a Budapestfizio itthon a tanfolyamot. A rehabilitációs pilates a pilates módszer egy módosított formája, melyet a mozgásszervi panaszokban szenvedőknek, műtét utáni rehabilitációban résztvevőknek állítottak össze. Várandósoknak illetve a mozgásra vágyó idősebb korosztálynak is ajánlott. A pilatesről nagyjából mindenki hallott már, a rehabilitációs pilates  ennek a hagyományos pilatesnek egy könnyített formája, mely erősítő, nyújtó gyakorlatokat tartalmaz, és kiválóan alkalmazható a mélyizmok erősítésére, a rugalmasság illetve egyensúly fejlesztésére. A kezeléseink során rendelőnkben mi is sokszor alkalmazzuk ezeket a jól bevált gyakorlatokat.

Az oktatói képzést gyógytornászok, orvosok, rehabilitációs szakemberek végezhetik el. A kurzus során a résztvevők megismerkednek a rehabilitációs pilates gyakorlataival, a rehabilitációs pilates alapelveivel és a gyakorlatok hatékony oktatásának módszertanával. A tanfolyam elvégzését követően a résztvevők letehetik a záróvizsgát, ami azt jelenti, hogy rehabilitációs pilates oktatói oklevelet kaphatnak az APPI Intézettől. Az APPI Intézet a világ 5 kontinensén számos országban jelen van, Közép-Kelet Európában egyedül Magyarországon lehet részt venni kurzusain. A tanfolyamokat minden alkalommal brit mesteroktató tartja magyar tolmáccsal. A Budapestfizio csapata örül annak, hogy ezt a külföldön már népszerű módszert terjesztheti Magyarországon. 2017 elején ismét indul a kurzus első szintje.

A foto sajnos kicsit homályos lett, de gratulálunk a teljes kurzust először elvégzőknek. :)


Rendelőnk május 4-től ismét megnyílik. Egyelőre a 65 év alatti pácienseinket tudjuk csak fogadni.  Egy nap kizárólag egy terapeuta rendel, és minden páciens után minimum fél óra szünetet tart. A szünetben alapos szellőztetés, fertőtlenítés történik. Fontos, hogy az alábbi linkre kattintva a felsorolt szempontokat figyelmesen olvassák el, bejelentkezés előtt:

https://www.budapestfizio.hu/hu/kapcsolat/

Az online gyógytorna-konzultációnk továbbra is működik!