Mit jelent az ergonómia?

Összefoglalva az ergonómia “a dolgozó és a munkakörnyezet közötti kapcsolat tanulmányozása.” Ebbe beletartozik a fizikai környezet, munkaszervezés és feladatok illetve a pszichoszociális környezet. Mi, gyógytornászok a fizikai környezettel foglalkozunk-ezen belül: helyes testtartással, berendezésekigény/egyéni paraméterek szerinti beállításával.

Az ülő foglalkozásúak körében egyre több mozgásszervi panasz jelentkezik: nyakfájdalom, nyakmerevség, fejfájás, derékproblémák, ínhüvelygyulladás, alkarba vagy ujjakba sugárzó zsibbadás. A hosszan tartó statikus ülés, a nem megfelelő magasságú monitor, a helytelen testtartás, a rosszul beállított irodai berendezések (billentyűzet, egér, egyéb irodai kiegészítők) és ezek helytelen használata, a fentebb felsorolt tünetek okozói lehetnek.

Fontos egyrészt, a munkakörnyezet ergonomikus kialakítása, a helyes ülés megtanulása, és irodai szék magasságának, dőlésszögének megfelelő beállítása, másrészt a mindennapi ülőmunka során nyújtó-, ízületi mobilizáló gyakorlatok végzése.  A munkavállalók egészségének és tartós munkavégző képességének megőrzése érdekében nagyon fontos a megfelelő munkahelyi ergonómia kialakítása.

Ajánlatunk cégek,irodák számára:

  • egyéni ergonómiai felmérés
  • az adott egyén paramétereinek megfelelően irodai berendezések beállítása
  • helyes ülés,testtartás megtanítása
  • munka közben végzendő izomlazító, nyújtó-, ízületmobilizáló gyakorlatok megtanítása

 

Gyógytorna, munkahelyi ergonómia


Foglaljon időpontot nálunk!Egyszerű és gyors foglalási rendszer.

foglalás
Foglaljon telefonon! +36 70 329 3970