Mit kezelünk? Mozgásszervi problémát, fájdalmat gyógyítunk manuálterápiával, gyógytornával

Fej

Fejfájás,állkapocsproblémák, fülzúgás és szédülés kezelése manuálterápiával, craniomandibuláris terápiával.

bővebben

Nyak

A nyaki panaszok manapság nagyon gyakoriak, elsősorban az irodai ülőmunkát végzők körében. A nyakfájdalom sokszor jár fejfájással illetve vállba, karba sugárzó tünetekkel. Gyógytornával, manuális terápiákkal a nyaki problémák hatékonyan kezelhetők.

bővebben

Váll

Rendelőnket gyakran keresik fel vállpanaszokkal, a vállfájdalom okai különbözőek lehetnek. Sokszor találkozunk konditermes edzés során történt túlerőltetéssel, ízületi gyulladással, befagyott vállal, rotátorköpeny izmainak sérülésével. Az izmok lazítását trigger pont terápiával,masszázzsal, a tartós javulást pedig célzott, izomerősítő gyógytorna gyakorlatokkal segítjük elő.

bővebben

Mellkas

A mellkast érintő problémák lehetnek: bordatörés és mellkasi-háti fájdalom. Manuálterápiával, gyógytornával jól kezelhetőek a panaszok.

bővebben

Háti szakasz

Rendelőnkben gyógytornászaink komplex kezelést nyújtanak a háti szakaszt érintő panaszokra. Hátfájdalom esetén több probléma állhat a háttérben. Alapos vizsgálatot követően fájdalomcsillapító kezelést, izomlazító masszázst, trigger pont terápiát illetve mélyizom-erősítő tréninget alkalmazunk.

bővebben

Hasi terület

Ismétlődő, erőteljes erőkifejtéskor vagy hirtelen trauma következtében gyakran sérül a hasi, alhasi régió. A lágyéksérv kezelését célzott terápiával és speciális gyakorlatokkal végezzük.

bővebben

Kéz

A kéz esetén sokféle sérüléssel találkozunk. Előfordulhat törés, ficam, pattanó ujj, Dupuytren kontraktúra, ízületi gyulladás, hyperextenziós sérülés.Terápiás célunk a fájdalomcsillapítás és a jó kézfunkció minél előbbi visszaszerzése.

bővebben

Alkar

Az alkarcsonttörés vagy túlterheléses sérülések jelenthetnek problémát ezen a területen. Tapasztalt gyógytornászaink segítenek a gyors gyógyulásban.

bővebben

Könyök

A túlterhelés következtében kialakult teniszkönyök, golfkönyök okozta fájdalmak gyors csökkentése manuálterápiával, kinesio tape kezeléssel és gyógytorna gyakorlatokkal.

bővebben

Felkar

Felkarcsonttörés és izomeredetű panaszok kinesio tape kezeléssel, gyógytornával történő terápiája.

bővebben

Csukló

A csuklópanaszok nagyon általánosak, a hétköznapok során egy rossz mozdulat, vagy túleröltetés miatt a házimunka közben, illetve az irodában a gyakori számítógéphasználat következtében is kialakulhat csuklófájdalom, ínhüvelygyulladás. Rendelőnkben a csuklópanaszok enyhítésére törekszünk fizikoterápiával, gyógytorna gyakorlatokkal, stabilitást elősegítő kinesio tape ragasztással.

bővebben

Lágyék

A lágyékfájdalom egyaránt megnehezítheti a hétköznapi mozgásokat illetve a sporttevékenységet. Kialakulásának számos oka lehet: a comközelítő vagy horpasz izmok húzódása, lágyéksérv.

bővebben

Medence

A medence területén jelentkező fájdalom jellemzően a keresztcsont és csípőcsont közötti ízületből származik. Ez a sacroiliacalis ízületi fájdalom. Rendelőnkben alapos mozgásvizsgálat után manuálterápiás kezeléssel, gyógytornával megszüntethető a probléma.

bővebben

Csípő

A csípőízület nagyon lényges szerepet tölt be a mindennapi mozgásban, legyen az séta, futás, lépcsőzés. Számos probléma okozhat funkciócsökkenést: bursitis, ízületi gyulladás vagy törés. Gyógytornászaink személyre szabott terápiát állítanak fel minden esetben és arra törekszenek, hogy a páciens minél hamarabb visszatérhessen aktív életformájához.

bővebben

Fenék

A derék, medence, csípő alapos vizsgálata mindig szükséges a fenék körüli problémák diagnózisának felállításához. A kezelés komplex, állhat manuálterápiából, trigger pont kezelésből, elektroterápiából, gyógytornából illetve kinezio tape kezelésből.

bővebben

Derék

A derékfájdalom nagyon gyakori  probléma, melynek különböző okai lehetnek. Ide tartozik a lumbágó, porckorongsérv és egyéb izomeredetű derékproblémák is okozhatnak derékfájdalmat.

bővebben

Comb

Leggyakoribb problémák a comb elülső részén elhelyezkedő combfeszítő izom és a comb hátsó részén lévő hajlító izom sérülései. Kezelési célunk a fájdalom csökkentése, az izom erejének és rugalmasságának visszaállítása,

bővebben

Térd

A térdfájdalom rendkívül gyakori probléma, idősek és fiatalok egyaránt felkeresik vele rendelőnket.  Alapos mozgásszervi vizsgálatot követően fizioterápiával, gyógytornával kezeljük a térd különféle sérüléseit: szalagsérülés, meniscus-sérülés, iliotibialis-szindróma, porckopás, Schlatter-Osgood szindróma.

bővebben

Lábszár

A lábszár sokféle sérülésre hajlamos mivel ismétlődő terheléssel ( futásssal, ugrálással) erőbehatások érik folyamatosan. A vádlifájdalom, izomhúzódás, sípcsont fájdalom, csonthártyagyulladás jó eredménnyel kezelhetők manuálterápiával, kinezio tape ragasztással, trigger pont terápiával, gyógytornával.

bővebben

Boka

Az Achilles-ín gyulladás, sarokfájdalom, szalagszakadás/instabilitás gyakran kezelt problémák rendelőnkben. A vizsgálat tartalmazza a fájdalom, a mozgástartomány, az izomerő, az egyensúly és a stabilitás felmérését. A kezelés során gyakran alkalmazunk elektroterápiát, maszázzsal kombinált gyógytornát a fájdalom enyhítésére és a stabilitás növelésére.

bővebben

Láb

A lábat érintő problémák rendkívül sokrétűek lehetnek, származhatnak direkt sérüléstől, túlterheléstől vagy lábboltozat süllyedéstől. Lúdtalpat, harántboltozat süllyedést, sarokfájdalmat, bütyökdeformitást, kalapácsujjat egyaránt sikeresen kezelnek gyógytornászaink.

bővebben

Mire számítson nálunk, hogyan gyógyítunk?

Gyógytorna rendelőnkben az alapos állapotfelmérést követően személyre szabott, kombinált terápiával, gyógytornával és manuálterápiával kezeljük a különböző mozgásszervi problémákat. Ez a komplex, a manuálterápiára épülő kezelés nagyon hatékony a gerinc illetve egyéb ízületi eredetű panaszoknál, lumbágónál, porckorongsérvnél, nyak, hát és derékfájdalomnál, illetve csípőpanaszok esetén. A kezelések során sokszor alkalmazunk trigger pont terápiát, amivel ellazítjuk az izmokat és gyorsan megszüntetjük a fájdalom gócpontokat. A gyógytorna gyakorlatokat sok esetben a  rehabilitációs pilateszre alapozzuk, ami kitűnő módszer a mélyizmok megerősítésére, fokozza a manuális kezelések hatását és hosszútávon biztosítja a panaszmentességet. Gyógytorna rendelőnk az Ausztrál Fizioterápiás és Pilatesz Intézet (APPI) magyarországi partnere. Gyors fájdalomcsökkentés érdekében kinesio tape ragasztással  stabilizáljuk a problémás testrészt, így gyors és hatékony segítséget tudunk nyújtani a derék, hát, könyök, váll illetve  térdfájdalomban szenvedőknek. Az általánosabb mozgásszervi problémák mellett olyan panaszokat is kezelünk, melyek esetén nem is gyógytornásztól várná a segítséget. Sikeresen alkalmazzuk a craniomandibuláris terápiát szájzár, fülzúgás vagy fejfájás esetén. Keresse fel gyógytorna rendelőnket, Buda központjában, az első, a második és a tizenkettedik kerület találkozásánál!

 

Nyakfájás, hátfájás, derékfájdalom, gyógytorna

A nyakfájás, hátfájás és derékfájdalom leggyakrabban az ülőéletmód, a helytelen...

bővebben

Porckorongsérv, gerincsérv, gyógytorna

A porckorongsérv két leggyakoribb tünete a zsibbadás és kisugárzó fájdalom. Nyaki...

bővebben

Teniszkönyök kezelése

A teniszkönyök egy gyakori, a fokozott igénybevételtől vagy megerőltetéstől kialakuló...

bővebben

Sarokfájdalom kezelése

A sarokfájdalom egy nagyon gyakori és makacs panasz, mely legtöbbször valamilyen...

bővebben

Foglaljon időpontot nálunk!Egyszerű és gyors foglalási rendszer.

foglalás
Foglaljon telefonon! +36 70 329 3970

MIÉRT A BUDAPESTFIZIO?

 • Gyógytorna és manuálterápia magas szakmai színvonalon
 • A Budapestfizio az Ausztrál Fizioterápiás és Pilates Intézet (APPI) magyarországi partnere
 • Gyógytorna, manuálterápia és rehabilitációs pilates egyedülálló kombinációja
 • Jó megközelíthetőség az I. II. és XII. kerület találkozásánál
 • Tapasztalt, magasan képzett szakmai team
 • Gyógytorna kellemes környezetben
 • Esti időpontok elérhetőek
 • Online időpontfoglalás

BLOG

Fascia kezelés derékfájdalomra

Testünk hátsó részén, egy egybe függő fascia lánc fut végig, talpunktól egészen a koponyánkig. Ez egy létező anatómiai képlet, mely tudományosan bizonyított és kutatásokkal alátámasztott. A felfedezés sokat segített,  mert ezen fascia lánc mentén észlelt feszesség, letapadás okozhat komoly deréktáji panaszokat, fájdalmat, melyet fascia kezeléssel tudunk tartósan megszüntetni.

A hátsó fascia lánc részét képező talpi kötőszövet feszessége (mert például sosem jut eszünkbe a talpat tornáztatni, lazítani, masszírozni) okozhat a talptól távolabbi ponton, így akár az ágyéki gerinc...

bővebben

Kezelések a Budapestfizionál

Manuálterápia

Manuálterápiás kezeléssel főleg a gerinchez kapcsolódó problémákon valamint egyéb ízületek panaszain tudunk hatékonyan segíteni. A manuálterápia során, mint nevében is benne van, a vizsgálat és kezelés kézzel/manuálisan történik. A manuálterápia során alkalmazott technikák, műfogások célja, hogy az izomzat ellazításával, az ízületek merevségének oldásával, a gerinc és a végtagok természetes dinamikáját, egyensúlyát visszaállítsa. A manuálterápia különösen hatékony nyakfájás és derékfájás esetén, a kezelés jelentős javulást tud elérni porckorongsérvben és lumbágóban szenvedőknél.

tovább

Gyógytorna Budapesten

A gyógytorna hatékony megoldást jelent a rendkívül gyakori nyak és hátfájásos panaszokra.  Képzett  gyógytornászaink segítik, meggyorsítják felépülését  műtétet, vagy sportsérülést követően. A törzsizomzat megerősítésével, helyes tartás kialakításával gyógyítható, elkerülhető az ülőmunka következtében kialakult nyakfájás és hátfájás.  A Budapestfiziónál a gyógytorna egy komplex kezelést jelent, mely pilates elemekre építő aktív erősítő gyakorlatokon túl nyújtást, lazító masszázst, foglal magában.

tovább

Trigger pont terápia

Trigger pont terápia során a gyógytornász, az izomzat görcsös, feszültség pontjait oldja, lazítja ki, melynek eredményeként elmúlik a fájdalom és az izom visszanyeri rugalmasságát. A trigger pontok az izomzatban lévő olyan feszültségcsomók, melyek esetében az általuk okozott fájdalom más testrészbe sugárzik ki. Trigger pont terápia alkalmával a feszültségpontok oldásával a gyógytornász a fájdalom valódi okát szünteti meg, így tartós javulást ér el. A trigger pont terápia gyors eredményeket hoz nyakfájás, fejfájás illetve váll és derékfájdalom esetén.

tovább

MIBEN SEGÍT ÖNNEK A BUDAPESTFIZIO?

Gyógytornász rendelőnket sokféle panasszal keresik fel. Gyakran jönnek sportsérülésekkel, akiknek gyors segítséget nyújthat a kinesio tape ragasztás. Érkeznek irodai munkát végzők, akik  nyakfájdalomra és derékfájásra panaszkodnak, náluk manuálterápiával és trigger pont terápiával tudunk érezhető javulást elérni. Felkeresnek minket lumbágóval, porckorongsérvvel olyanok is, akik alig tudnak mozogni, azonban néhány kezelés után ismét életvidáman távoznak tőlünk. 

 • Csont-, izom-, ínproblémák, fájdalmak
 • Sportsérülések, műtétek (keresztszalagpótlás, gerincműtét, csípőprotézis műtét) utáni rehabilitáció, gyógytorna
 • Teniszkönyök komplex terápiája
 • Porckorongsérv kezelése műtét nélkül
 • Kismamák számára felkészítő erősítő gyógytorna, szülés utáni rehabilitáció
 • Fájdalomcsökkentés fizikoterápiával, gyógytornával
 • Helytelen testtartás korrigálása
 • Irodai ergonómiai tanácsadás ülőmunkát végzők számára
 • Lumbágó hatékony, gyors kezelése
 • Kinesio tape szakszerű felragasztása
 • Ínhüvelygyulladás gyors, hatékony kezelése
 • Sarokfájdalom, Achilles-ín problémák gyógyítása

MIBŐL ÁLL A KONZULTÁCIÓ?

 • Mozgásvizsgálat
 •  Fájdalomcsillapítás
 •  Manuálterápia, Fizioterápia, Trigger pont terápia
 • Gyógytorna és mély- masszázsterápia
 • Terápiás gyakorlatok otthonra

Nem volt még soha mozgásszervi vizsgálaton, manuálterápiás kezelésen, gyógytornán? Elmondjuk, mire számíthat.

Részletek 

Rólunk mondták