Mire jó a számítógépes gerinc (Spinal mouse/Gerincegér) eszköz?

A Svájcban kifejlesztett Spinal Mouse gerincdiagnosztikai eszköz sugárzás- és fájdalom mentes felmérést biztosít a gerinc állapotáról. A spinal mouse segítségével a gerincet állásban, terhelés alatt, és mozgások kivitelezése közben mérhetjük fel.

A gerinc szkenner készülékkel  objektíven mérhetőek a gerinc görbületei, és jól szemléltetetett grafikákkal írásos (angol nyelvű) elemzést adunk a vizsgálaton részt vett  pácienseknek.

A spinal mouse vizsgálattal a kezelések hatékonyságát objektíven ellenőrizhetjük, hiszen a terápia után gyorsan újra lehet mérni, hogy ellenőrizzük, jó irányba haladunk-e.

A spinal mouse-szal a gerinc görbületeit 1 fok pontosággal mérhetjük, képet kaphatunk a gerincferdülés mértékéről, a mély izmok állapotáról, a hipermobil vagy túlmozgó vagy épp blokkolt (nem mozgó) ízületekről illetve a medence billenés mértékéről.

Hogyan működik a gerinc szkenner?

A gerincegér egy számítógépes szoftver által vezérelt biomechanikai mérőműszer, melyet a páciens gerincén vezet végig a gyógytornász. A mérőeszköz és a számítógép bluetooh-on keresztül kommunikál és a szoftver kiértékeli az ereményeket. 

Hány éves kortól alkalmazható  a vizsgáló eszköz?

A mérés 6 éves kortól végezhető  (a mérőeszköz mérete miatt), mellyel 3 dimenziós képet kapunk a gerinc állapotáról. A gerincvizsgálatot végző eszközzel a 7. nyaki csigolyától a keresztcsontig végezzük a szkennelést, csigolyáról csigolyára haladva a mérőeszközzel.

A csigolyák és gerinc állapotán felül képet kapunk a gerinccel párhuzamosan futó mély tartó izmok asszimetriáiról. Az izomzat tesztelésével következtetni tudunk az izmok esetleges izomerő csökkenésére vagy a fennálló izom rövidülésekre.


Foglaljon időpontot nálunk!Egyszerű és gyors foglalási rendszer.

foglalás
Foglaljon telefonon! +36 70 329 3970