Várandósság A várandósság sok-sok örömöt és új felfedezéseket tartogat a kismama számára, de a pozitívumok mellett fontos tudni, hogy a terhesség már az első napoktól kezdve egyre jobban igénybe veszi a mozgás-szervrendszert.

A panaszok nem feltétlenül függnek össze a magzat növekedésével, az első időszakban már a hormonális változások is beindítják a kötőszövet, szalagok, izomzat lazulását, ami derékfájáshoz vezethet. A magzat fejlődése, a gyarapodó testsúly, a növekvő has miatt felborult izomegyensúly még tovább fokozhatják a panaszokat.

Tévedés, hogy ebben az időszakban már nincs mit tenni, és a gyermek védelmében a fájdalmakat viselni kell. Néhány óvatos, személyre szabott gyakorlattal, fizioterápiával, nyújtással, kinesio-tape felhelyezésével teljesen megszüntethetőek a panaszok. A prevenció, mint általában még  jobb, ha a tartóizmok már gyermekvállalás előtt karban vannak tartva, megfelelően erősek, nagy eséllyel el lehet kerülni a problémákat.


Rendelőnk május 4-től ismét megnyílik. Egyelőre a 65 év alatti pácienseinket tudjuk csak fogadni.  Egy nap kizárólag egy terapeuta rendel, és minden páciens után minimum fél óra szünetet tart. A szünetben alapos szellőztetés, fertőtlenítés történik. Fontos, hogy az alábbi linkre kattintva a felsorolt szempontokat figyelmesen olvassák el, bejelentkezés előtt:

https://www.budapestfizio.hu/hu/kapcsolat/

Az online gyógytorna-konzultációnk továbbra is működik!