Mi az a pilates?

A Pilates egy mozgásrendszer, mely nevét Joseph Pilatesről kapta, aki a századfordulón élt és eredetileg német állampolgár volt. Fiatal korában számos egészségügyi problémával küzdött, ezért rengeteg időt fordított az egészséges életmódra, testedzésre. Angliába költözve bokszólóként, cirkuszi artistaként, önvédelmi oktatóként dolgozott. Az első világháború során a német állampolgárokkal együtt kitelepítették, egy szigetre száműzték, ahol a testileg lerobbant hadifoglyok edzésébe kezdett. Pilates itt rakta le egységes módszerének alapjait, melynek eredményeként a foglyok megerősödtek és edzett egészségi állapotuknak köszönhetően elkerülték a spanyolnáthát. Pilates a háború után Amerikába költözött, ahol megnyitotta fitness termét  a New Yorki Balett épületében. Stúdiójába a kor legnagyobb táncosai jártak testedzésre.

Mi a rehabilitációs pilates?

A rehabilitációs pilates gyakorlatai a hagyományos pilates elemeire építve lettek kialakítva. A rehabilitációs pilates gyakorlatai is az erősítést és nyújtást célozzák, csak a hagyományos pilatesszel szemben ez egy könnyitett verzió. Épp ezért kifejezetten ajánljuk sérülésből vagy műtétből lábadozóknak, idősebbeknek, porckorongsérv rehabilitáció során mozgást újrakezdőknek, várandósoknak. A pilates módszer kitűnően használható a mélyizmok megerősítésére, az ízületek átmozgatására, egyensúlyfejlesztrésre.

Rehabilitációs pilates oktatói tanfolyam a Budapestfizionál

Az Ausztrál Fizioterápiás és Pilates Intézet (APPI) londoni központjával közösen Magyarországon elsőként szervezünk több éve rehabilitációs pilates tanfolyamokat. A kurzusokat három szinten indítjuk brit oktatóval a hazai gyógytornászoknak, orvosoknak, gyógymasszőröknek,gerincedzőknek, jógaoktatóknak, rehabilitációs szakembereknek


Foglaljon időpontot nálunk!Egyszerű és gyors foglalási rendszer.

foglalás
Foglaljon telefonon! +36 70 329 3970