Merevnek érzi a nyakát? Sokat ül a számítógép előtt? Csomós, kötött a nyakizma? Zsibbadás jelentkezik a karjában vagy kezében? Szédül? Fáj a feje?

- nyakfájdalom, fejfájás, porckorongsérv, zsibbadás, nyaki manuálterápia, gyógytorna-

Fontos tudni, hogy, amíg a fejfájást, nyakmerevséget bizonyos nyakizmok letapadása, túlzott feszülése okozhatja, addig a karba sugárzó zsibbadás az ideg irritációjára vezethető vissza, mely a nyaki csigolyák között lévő porckorong kiboltosulása vagy súlyosabb esetben a porckorongsérv miatt alakulhat ki.

Megelőzésképpen sokat tehetünk, azzal, hogy megfelelően karban tartjuk a nyakizmokat manuálterápiával, masszázzsal, gyógytornával illetve a tartási rendellenességeket korrigálva, specifikus gyógytorna gyakorlatokkal megerősítjük azon elgyengült izmokat, amelyek a nyakizmok munkáját segíteni tudják.

Abban az esetben, ha már kialakult a nyakfájdalom és esetleg a zsibbadás is fennáll, megfelelő kivizsgálást és képalkotó diagnosztikát követően gyógytornász által vezetett manuálterápia tanácsolt.

A komplex terápia részei: trigger-pont technika, masszázs, stretching,gyógytorna.

Egész nap az irodában ül? Derékfájdalma van? Egy rossz mozdulattól lumbágója lett és nem tud kiegyenesedni? Zsibbadást és nyilalló fájdalmat érez a lábában?

- lumbágó, derékfájdalom, porckorongsérv, zsibbadás, mélyizom- gyógytorna, manuálterápia-

A derékfájdalom oka az ágyéki gerinc degeneratív elváltozásai, a mélyizmok gyengesége és az ennek következtében kialakuló, a túlzott terhelés (pl. hosszantartó ülés) hatására létrejött porckorong problémák (porckorong kiboltosulás, porckorongsérv).

A lumbágó nem egy betegség, hanem egy tüneti diagnózis, egy hirtelen fellépő, heves derékfájdalom, melynek pontos oka nem ismert, de egyetlen rossz mozdulat is előidézheti. A lumbágó hatására egy merev kényszertartásba kerül a gerincünk (előre vagy oldalra hajlás) és a legtöbb mozdulat újabb nyilalló fájdalmat okoz.

A lumbágót előidézheti egy nehéz tárgy rossz technikával történő megemelése, a derék túlterhelése: a hosszan tartó ülés vagy a csigolyák egyoldalú terhelése következményeképpen.

Az esetek többségében a fájdalom mozgásszervi eredetű. A panasz származhat a gerinc kis ízületeinek gyulladásából, kopásából, porckorong elváltozásaiból, ideggyök érintettségből, rossz mozdulat miatti izomhúzódásból.

Abban az esetben, ha a derékfájdalom mellett farba,lábba sugárzó tünetek jelentkeznek, akkor az porckorongsérvre vagy sérv előtti állapotra utal. Ilyenkor a porckorong külső részének a gerinccsatorna felé való kitüremkedése miatt a gerincvelői idegek nyomás alá kerülhetnek és zsibbadást, lefelé sugárzó fájdalmat provokálhat.

A manuálterápia gyógytorna, mélyizom-erősítő tréning rendszeres végzése jelentősen lecsökkentheti a derékfájdalom, porckorongsérv és a lumbágó kialakulásának lehetőségét.

A panaszok észlelését követően komplex kezelés és gerinckímélő életmód javasolt.

Súlyos lumbágó esetén, amikor a páciens alig tud mozogni manuálterápiás kezeléssel kezdünk, melynek hatására csökkenhet a fájdalmas merevség és már az első kezelés után jobb közérzettel, felszabadultabban térhet haza.

A kezelés tartalmazhat az egyéni panaszok súlyosságától függően: fájdalomcsillapítást, izomlazítást, gyógytornát, manuálterápiát, trigger pont terápiát.


Foglaljon időpontot nálunk!Egyszerű és gyors foglalási rendszer.

foglalás
Foglaljon telefonon! +36 70 329 3970